< Browse > Home / Разни / Blog article: БГ телевизии – срам и позор

| Mobile | RSS

БГ телевизии – срам и позор

August 21st, 2009 | 3 мнения | Публикувано в Разни

Пиша това, за да изкажа възмущението си от всички български телезивии. Всичко се отнася до предаването на снощният мач между ЦСКА София и Динамо Москва (за аудиторията – не съм фен на ЦСКА). Мачът се играеше на националния стадион “Васил Левски” и се предаваше от Булсатком, един оператор, който не ми се нрави.
Всички български телевизии, визирам Диемите, Ринг, Про.БГ и всички с национален ефир. Не Ви ли е срам? Поробихте българският футбол и се изгаврихте с всички фенове на най-доказалият се отбор в България. За някакви си 9000 накарахте българите да се ровим по Интернет и да търсим мача в нета. Да плащаме по 10 долара за един мач, който ако предавахте щяхте да спечелите доста.
Булсатком от своя страна се направиха на интересни и купиха правата за мача, като даваха чиста картина – без коментари, без нищо. За какво се борите и на какви се правите ? Ай, сектир на такава телевизия.
Мачът се играеше в България. Разбирам да е в чужбина и нашите кабеларки да се стискат да платят някоя и друга стотинка, но при положение, че сме домакини – срамота! Замислете се, помислете за своите зрители и тогава се бийте по гърдите, кой колко гледаемост има.
Лично аз гледах мача много интересно, заради безхаберието на горецитираните телевизии. На аудиото пуснах Дарик радио и техните коментари, като през лаптопа на телевизора гледах мача през justin.tv. 10 долара за ВИП акаунт, за да гледаш мача без да ти прекъсва на 10секунди, както доста хора са го гледали. Сигнала от радиото идваше с около 10-15 секунди по-бързо и реално знаеш какво вече е станало. Забавно беше :)

Дано телевизиите се осъзнаят и да не мислят само за собственият си джоб, а малко и зрителите – без нас те са нищо!

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 2976 views, 2 so far today |
Follow Discussion

3 Responses to “БГ телевизии – срам и позор”

 1. Огнян Младенов Says:

  Не знам дали да не се съберем и да започнем действия за отнемане на статута на БНТ. Не знам каква е тази обществена ТВ дето не предава значими събития от национален интерес.

  Част от нашите данъци отиват там, нека поне не плащаме за това, че не гледаме българските мачове

 2. Таня Says:

  Оги, кои точно данъци отиват за финансирането на БНТ?

 3. pierrot Says:

  Конткретно за БНТ – отдавна е загубила статута на държавна телевизия и само яде пари като невидяла. Там е едно такова безумия, че не ми се говори. Виж, другите наистина са много … непрактични, в купуването на права за мачове. Значи може да гледаме “безумно” интересният двубой между Миньор и Вихрен, но не може да гледаме един голям отбор от Европа срещу наш голям отбор?!?

Leave a Reply