TOP
SQA

БАСТ и SQA семинар

Като председател на Българската Асоциация за Софтуерно Тестане, какъвто станах преди месец-два, си идва ред и да направим първият семинар. Той ще се състои днес, 13.10.2011, в хотел Лайт, София и ще събере над 40 специалисти от Software Quality Assurance общността в страната.

Идеята на БАСТ е да обедини всички QA и да наложи качество на процесите, като в същото време обучава специалисти. Все пак нали осигуряваме качество на софтуерните продукти :-)
Повече за Асоциацията може да научите на www.sqa.bg.

Семинара ще бъде от 3 лекции, както следва:
1. Фактори за успешен agile тестинг – моя милост (Калин Василев) ще говори за успешни практики и стъпки при участието на тестъри в agile екипи, както и правилни подходи при работа в agile среда.
2. Testing of mobile applications – Васил Табаков, заедно със своя над 10 годишен опит в осигуряване на качеството на софтуерни продукти, ще говори за тестване на мобилни приложения и как да направим читаво приложение под формата на задължителни стъпки и добри практики.
3. ROI of automation testing – Румен Банов ще сподели, защо е добре да инвестираме в инструменти за автоматизирано тестване и как една такава инвестиция се връща многократно с времето.

След презентациите ще пийнем по чаша червено вино с колегите, които между другото ще са представители на VMware Bulgaria, SAP Bulgaria, eCommera, Quick Start Global, Бианор, Вискомп и други, че ако започна да ги изреждам всички – рискувам да забравя някой, а не искам!

Да се надяваме, че ще стане добър семинар и най-вече полезен. Защото най-полезното от такива мероприятия е сладката приказка с колеги :-)

П.П. Това е само началото от БАСТ !

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

2 COMMENTS
  • Kalin4y
    12 years ago
    AUTHOR

    forum.sqa.bg – на начална страница има линкове от презентациите.

  • Здравей,
    Има ли някакви материали от конференцията, които може да бъдат споделени?

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *